Voor programmeurs en opdrachtgevers

 Theaterconcert: ‘Wat mij betreft…’

 Carla Herlfterkamp & Trio

 

Zoek je een uniek muziekprogramma?

Ben je op zoek naar een muziekprogramma, bijvoorbeeld een Theaterconcert, wat ook goed past bij de huidige toch wat ouder wordende doelgroep? Vind je het moeilijk om potentiële  bezoekers te attenderen op jouw lopende programma, zodat de zaal, ook al is er echt een prachtig programma, niet voldoende gevuld is?

Wil je graag als Filmhuis directeur of – programmeur jouw bezoekers naast film een breder programma aanbieden, zodat ze voor podiumkunst niet naar een andere collega gaan?

Ben je voor jouw luxe restaurant / hotel, naast duurzame horeca, op zoek naar een andere beleving waarmee je je gasten extra kunt verwennen en binden?

 

Door de bomen het bos niet meer zien. Wat willen mijn bezoekers en waar vind ik het?

Door het enorme aanbod van programma`s en de wetenschap dat wij in onze vrije tijd verschrikkelijk druk zijn, is het moeilijk jouw aangeboden muziekvoorstelling goed bezocht te krijgen. Wanneer je een goede PR wilt voeren gaat daar veel werk inzitten en die tijd heb je vaak niet. Soms zijn de programma`s zo specifiek dat ze alleen maar passen bij  die ene kleine doelgroep, waardoor de opkomst klein is. Waar vind je een productie die echt bij je past en waarbij de producent zich indien nodig ook deels ook aan jou aan wil passen en hierin mee wil denken?

 

Stel je voor dat jouw locatie, met hulp, goed bezocht wordt wanneer je een programma aanbiedt.  

Zodat je nog meer bezoekers  kunt laten genieten van al het moois wat jij met jouw filmhuis, theater, of andere locatie te bieden hebt. Hoe mooi is dat! Jouw bezoekers zullen misschien ook vaker terugkomen omdat je ze weet te binden met een programma wat aansluit bij de interesses en belevingswereld van je publiek. Daarnaast onderscheid je je ook graag van de rest, door b.v. naast hoogwaardige horeca een hoogwaardig muziekprogramma aan te bieden. Met hulp hoef je de pr niet meer alleen te doen, zodat je breder kunt inzetten.

 

 Theaterconcert Carla Herlfterkamp & Trio in Filmhuis Zevenaar

“Na afloop van het Varilux Jazzfestival in 2017, alwaar Carla optrad met haar Sextet, kwam ons ter ore dat Carla een locatie zocht alwaar zij haar nieuwe theaterconcert “Wat mij betreft…” kon presenteren.

Nog diezelfde avond werd door Filmhuis Zevenaar de gedachte geopperd dat dit kon plaatsvinden in Filmhuis Zevenaar. Hierna kwam het idee in een stroomversnelling en zijn er concrete afspraken gemaakt voor twee premièrevoorstellingen in Filmhuis Zevenaar. Wij hadden eerst wat bedenkingen om twee voorstellingen op één dag te boeken, maar gaandeweg bleek dat er veel interesse was bij het publiek. Ook mede door de intensive PR die Carla bij haar familie en kennissen heeft gevoerd was de eerste voorstelling al snel uitverkocht.

In een prettige samenwerking zijn er verdere afspraken gemaakt over de zaal-aankleding, licht, geluid, toegangsprijzen, flyers, posters enz. Wij zijn erg blij dat we Carla en haar trio binnen hebben mogen halen om haar een podium te bieden voor haar premièrevoorstellingen.

Het uiteindelijk optreden was een groot succes, met twee uitverkochte voorstellingen waarin Carla samen met haar trio een collage van ontroerende, hilarische en heftige liedjes bracht, aangevuld met verhaalfragmenten over vertrouwen, verlies en verlangen. Ook bezoekers waren enthousiast over haar zangkunst en presentatie en hebben ervan genoten.

Twee optredens om met genoegen op terug te kijken en zeker een aanrader voor andere podia in het land. Haar concert is dan ook in december 2017 gekozen tot de mooiste podiumervaring van Filmhuis Zevenaar”.

Jan Riswick

Podiumtechniek Filmhuis Zevenaar.

 

Om te zorgen dat er meer bezoekers naar jouw locatie komen is het nodig dat je een programma vindt dat voor een breed publiek interessant is. Daarnaast is het heel fijn hulp van de programmamaker zelf te krijgen wat betreft o.a. de pr. 

Sommige programma`s zijn bijvoorbeeld omdat ze geheel Engelstalig zijn, of door een bepaald genre al erg specifiek en die passen dan maar bij één bepaalde doelgroep. Als artiest ben je doorgaans alleen bezig met je eigen stukje van het programma, de dramaturgische- en kunst-kant, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Hoe kan het anders?

Het muziekprogramma Theaterconcert: ‘wat mij betreft..’ is een een programma welke een brede doelgroep aanspreekt: het is de leeftijdscategorie die nu ook naar de filmhuizen kleine theaters maar ook naar alternatieve podia gaat. Het zijn bezoekers, die willen genieten van de mooie dingen van het leven en naast verschillende genres houden ze ook van puurheid, diepgang, oprechtheid, zingeving en beleving. Verwennen, niet alleen door luxe , maar door kwalitatieve verwenning van de geest, door een mooie muziek en een onderliggend verhaal. Als programmamaker sta ik open voor de wensen van de locatiehouder en in overleg is er veel mogelijk en zal ik alles in werk stellen om gezamenlijk tot een mooi product en een mooi zakelijk resultaat te komen.

 

Met mijn Theaterconcert: Wat mij betreft…’  bied ik je: 

 • Jouw bezoekers krijgen een echte avond-uit-ervaring waar zij de dingen van alledag even kunt vergeten.
 • Mijn levensverhaal is verpakt in ontroerende, confronterende en hilarische liedjes afgewisseld met kleine verhaaltjes. “Heel herkenbaar”, volgens de bezoekers. Zwaar? Nee, het is een cadeautje.
 • Het sluit heel goed aan bij de beleving van de doelgroep tussen 30 en 70 jaar, door de keuze van liedjes en de verschillende genres: pop, jazz, Nederlandse kleinkunst, die voorbij komen.
 • Het is zelfs ook voor de echt wat oudere bezoeker een passend programma omdat mijn Theaterconcert geheel in het Nederlands is. Zoals een bezoeker van 94 zelf aangaf:  ” wat fijn, ik kon dit keer echt alles verstaan”. 
 • Het gehele concert is geheel in het Nederlands, met liedjes van o.a. Toon Hermans, Rita Reys, Robert Long, Maarten van Roozendaal, Harry Jekkers, Wardall Gray/ Cherry Wijdenbosch en enkele eigen nummers. Moderne maar ook wat ‘vervlogen’ nummers.  De (bijna) vergeten liedjes weer eens te horen is een feest.
 • Ik kom met professionele muzikanten die hun plek in de muziekwereld verdiend hebben:

Steven Hupkens: piano, docent conservatorium Amsterdam, Bart Lust trio.  Rico de Jeer: contrabas.

Theo Scholten: accordeon. Hij betovert met zijn muziek.  Lyrische, melodische en ritmische muzikant raakt mensen met zijn prachtige spel.  Heeft gespeeld o.a. Andre van Duin, Imca Marine e.v.a.

 Arrangementen: Bouwe Bruins. Muzikale leiding: Bouwe Bruins & Carla Herlfterkamp. Samenstelling programma: Jet Pit & Carla Herlfterkamp.        Redigeren teksten en regie: Jet Pit.

 • Duur van het programma is 90 minuten, zonder pauze. In overleg kan het programma van het concert  eventueel iets aangepast worden.

 

 • Ik help je graag met de pr van mijn theaterconcert door: 
 1. Mijn trailer aan te bieden voor promotie van het Theaterconcert.
 2. Persberichten gereed te hebben en ik sta graag de pers te woord en zal ook actief naar ze op zoek gaan.
 3. Nieuws over mijn optreden op zoveel mogelijk online mediapodia te presenteren.
 4. Mijn eigen netwerk van fans verdeeld over het land, te informeren middels mailings.
 5. Tijdens opening van het het nieuwe theaterseizoen o.i.d. kom ik, indien ik vrij ben, graag met één muzikant langs om mijn programma te promoten.
 6. Misschien kan ik je bij andere zaken helpen…? Dat doe ik met alle liefde en ik kom graag, op locatie, over de pr mijn theaterconcert en de mogelijkheden praten.

 

“Fantastische show met waanzinnige liedjes.” 

“Je hoort Nederlandse liedjes die we bijna vergeten zijn. Carla Herlfterkamp heeft de liedjes afgestoft en met rake arrangementen een nieuw leven gegeven. Fraai uitgewerkt door haar ensemble. Geschoold als jazzzangeres brengt ze vocaal vele extra’s mee, zoals een goede timing en een gecontroleerde vocale techniek, die zij inzet voor expressie en de verstaanbaarheid van de tekst.

Haar persoonlijke presentatie, met verhalen uit belangrijke momenten uit haar eigen leven brengt de muziek alleen maar dichter bij het publiek”.

Frans van Gurp

Gitarist, docent ArTEZ Conservatorium

 

 

Hier kun je luisteren naar enkele fragmenten uit het  Theaterconcert: ‘Wat mij betreft…’

  Opname van 8 oktober 2017

http://https://youtu.be/mKOWvsRtMBc

 

Wil je graag meer weten over mijn Theaterconcert, dan vertel ik je daar heel graag meer over.

Je kunt me mailen maar natuurlijk ook altijd bellen +31628042755

klik hier om naar de contactpagina te gaan.

 

Graag bespreek ik met jou de mogelijkheden bij jou op locatie, en ik verheug me op een gesprek met jou.

 

Hartelijke groetjes,

Carla

 

 

 

 

 

 

Facebookyoutube