Biografie

 

Mijn liefde voor muziek was er al vanaf het moment dat ik kon praten. Binnen ons gezin werd veel gezongen: samen “meerstemmig aan de afwas”. Begonnen in het kerkkoortje, waar ik vaak de solo`s mocht verzorgen, en musicals op school, naar zingen voor grote gezelschappen nu. Zo ging ik mijn moeder (rechts) achterna, die veel geld heeft opgehaald met het zingen in Revu`s voor “de Jongens in Indië ” in de 50-er jaren.

Opa en Oma 018 Fotos Opa en Oma 001

In 1986 heb ik de opleiding HBO- Jeugdwelzijnswerk, specialisatie Muzische Agogiek, afgerond. Na tientallen jaren gewerkt te hebben in dit vakgebied, ben ik me volledig gaan richten op muziek. In 2012 heb ik de Opleiding voor Jazz & Lichte muziek aan de DJAM in Amsterdam afgerond. Daarna heb ik 3 jaar de Bacheloropleiding tot zangdocent aan de Schumann Akademie  in Utrecht gevolgd. Tevens heb ik de basiscursus koordirigent gevolgd.

Al meer dan 8 jaar heb ik zangles van Ronald Douglas, docent aan het conservatorium te Zwolle. Sinds 3 jaar heb ik ook zangles bij Ilse Huizinga. Bij Nancy Marano (NY) heb ik diverse Bigband-Workshops en zanglessen gevolgd. Verder heb ik deelgenomen aan workshops van o.a. : Gerrie van der Klei, Fay Classen en Silvie Lane. Ik heb levels 1 & 2 en diverse studieweekenden EVTS (Estille Voice Training System) doorlopen, gegeven door Anne-Marie Speed. En nog steeds ben ik bezig me daar verder in te bekwamen.

Facebookyoutube